Home > Recepten

Kipfilet met groene peper en koriander

1 verse groene peper

1 dikke teen knoflook

vers koriandergroen

verse peterselie

60 gr boter /

zout, peper

450 gr (2 dubbele) kipfilet

2 eetlepels limoensap

1/4 knolselderij

1 kleine winterwortel

1 kleine courgette

1 eetlepel olie

(geroosterd) sesamzaad

sesamolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Halveer het groene pepertje overlangs en haal de zaadjes eruit.

Snipper het groen fijn.

Pers de knoflookteen uit, knip van het koriandergroen en de peterselie elk 2 eetlepels fijn.

Meng dit door de (zachte) boter en breng het op smaak met zout en peper.

Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de kruidenboter en sprenkel er wat limoensap over.

Verwarm de grill voor.

Snijd de groenten in even dikke reepjes.

Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin.

Keer ze, bestrijk ze met de rest van de boter en rooster ook deze kant bruin.

Garneer mMet een vers blaadje koriander.

Verhit de groenten in een wok in de olie, roerbak ze kort en schep er de sesamolie door.

Bestrooi de groenten met 1-2 eetlepels (kant en klaar gekochte) geroosterde sesamzaadjes.

Leg de kipfilets op de groenten en garneer met koriandergroen.

Notities

Lekker met geurige rijst (pandan of basmati).