Home > Recepten

Kipfilet met specerijen en tomaat

2 theelepels korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kaneel

een snufje kruidnagelpoeder

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel peper

2 eetlepels tomatenketchup

2 dubbele kipfilets

1 in reepjes gesneden paksoi

1 winterwortel in halve plakjes

1 doosje gehalveerde kerstomaatjes

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels Japanse sojasaus

1 eetlepel gembersiroop.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf 2 dubbele kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie en grilleer ze 10 cm onder het element 8-10 minuten.

Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.

Notities

Lekker met mihoen of eiermie.