Kipfilet met specerijen en tomaat |
|
2 theelepels korianderpoeder 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel kaneel een snufje kruidnagelpoeder 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel peper 2 eetlepels tomatenketchup 2 dubbele kipfilets 1 in reepjes gesneden paksoi 1 winterwortel in halve plakjes 1 doosje gehalveerde kerstomaatjes 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel gembersiroop. |
|
BereidingVermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf 2 dubbele kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie en grilleer ze 10 cm onder het element 8-10 minuten.Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop. NotitiesLekker met mihoen of eiermie. |
Home > Recepten