Home > Recepten

Kipfilet gevuld met komijnekaas en gember

4 kipfilets ( 125 gr)

zout, peper

4 gemberbolletjes

4 plakken belegen komijnekaas

2 eetlepels boter

700 gr dunne preien

1 eetlepel gembersiroop (of vocht van gemberbolletjes)

8 cocktailprikkers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilets overdwars tot 1/2 cm van zijkant open en bestrooi ze met zout en peper.

Snijd de gember in plakjes.

Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden en leg ze in de kipfilets.

Verdeel de plakjes gember erover.

Klap de kipfilets dicht en steek ze met cocktailprikkers vast.

Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets in 10 minuten lichtbruin; keer ze halverwege.

Was intussen de prei, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm.

Kook de prei in een pan met weinig water en zout afgedekt 5 minuten en laat ze dan in een vergiet goed uitlekken.

Schep de kip uit de pan op een bord.

Bak de prei in het achtergebleven bakvet al omscheppend 1 minuut.

Roer de gembersiroop erdoor.

Leg de kip op de prei en verwarm alles afgedekt nog 5 minuten op laag vuur.

Verdeel de kipfilets en de prei over 4 borden.

Notities

Serveer er gebakken krielaardappeltjes bij.