Home > Recepten

Kipreepjes in bierbeslag, gefrituurde

300 gr kipfilet

5 takjes peterselie

5 sprietjes bieslook

1 ei

zout, peper

100 gr bloem

1 dl De Koninck bier

10 kerstomaatjes

1 ui

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel citroensap

1 theelepel sesamolie

75 gr waterkers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de kipfilet droog met keukenpapier en snijd ze in reepjes van 1/2 cm dik.

Knip de bieslook en de peterselie heel fijn.

Klop in een ruime kom het ei met zout en peper los.

Zeef er 75 gr bloem boven en roer die er goed door.

Roer er scheutje voor scheutje het bier door roeren tot een dik vloeibaar beslag ontstaat.

Klop er nu de peterselie en de bieslook door.

Zet de kip en het beslag in de koelkast.

Was en halveer de tomaatjes.

Pel en snipper de ui.

Roer in een kommetje de ui, de ketjap, het citroensap en de olie tot een suasje en bewaar dit tot het gebruik afgedekt.

Verhit vet (of beter, olie) in een frituurpan tot 175 C.

Bestrooi de kipreepjes met d overgebleven bloem.

Klop het beslag nog een keer.

Wentel de kipreepjes door het beslag en doe ze daarna in de frituurpan.

Bak ze in 4 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Herhaal dit tot alle kipreepjes in porties zijn gebakken.

Verdeel de waterkers over 4 bordjes.

Schenk er de ketjapsaus over en leg de kipreepjes erop.

Garneer met de partjes tomaat en serveer het gerecht direct.