Home > Recepten

Kruidenkip met Frans garnituur

1 panklare (scharrel- of maïs)kip

1 eetlepel Dijonmosterd

wat gesmolten boter

zout en peper.

50 gr bakboter

50 gr magere spekreepjes

1 gesnipperd sjalotje

450 gr (voorgekookte) krieltjes

3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie, bieslook, tijm, kervel)

250 gr kleine witte champignons (heel laten)

300 gr Parijse worteltjes

1 dl droge witte wijn

witte wijnsaus met bieslook (zakje)

2 eetlepels mosterd
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de kip in met 1 eetlepel Dijonmosterd, wat gesmolten boter en bestrooi met zout en peper.

Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en in een braadslee bij 225 C in 60 minuten gaar.

Voeg na 30 minuten 50 gr magere spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450 gr (voorgekookte) krieltjes toe. Voeg na weer 15 minuten 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie, bieslook, tijm, kervel), 250 gr kleine witte champignons (heel laten), 300 gr Parijse worteltjes en 1 dl droge witte wijn toe en laat alles nog 15 minuten stoven.

Bereid witte wijnsaus met bieslook (zakje) en roer daar 2 eetlepels mosterd bij.