Kruidenkip met Frans garnituur |
|
1 panklare (scharrel- of maïs)kip 1 eetlepel Dijonmosterd wat gesmolten boter zout en peper. 50 gr bakboter 50 gr magere spekreepjes 1 gesnipperd sjalotje 450 gr (voorgekookte) krieltjes 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie, bieslook, tijm, kervel) 250 gr kleine witte champignons (heel laten) 300 gr Parijse worteltjes 1 dl droge witte wijn witte wijnsaus met bieslook (zakje) 2 eetlepels mosterd |
|
BereidingWrijf de kip in met 1 eetlepel Dijonmosterd, wat gesmolten boter en bestrooi met zout en peper.Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en in een braadslee bij 225 C in 60 minuten gaar. Voeg na 30 minuten 50 gr magere spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450 gr (voorgekookte) krieltjes toe. Voeg na weer 15 minuten 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie, bieslook, tijm, kervel), 250 gr kleine witte champignons (heel laten), 300 gr Parijse worteltjes en 1 dl droge witte wijn toe en laat alles nog 15 minuten stoven. Bereid witte wijnsaus met bieslook (zakje) en roer daar 2 eetlepels mosterd bij. |
Home > Recepten