Home > Recepten

Kalkoengehaktballetjes met rode kool

1 eetlepel azijn

250 gr gesneden rode kool

1 sjalotje

1 eetlepel melk

200 gr kalkoengehakt

2 eetlepels boter

mespunt kaneelpoeder

1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rode kool in een pan met weinig water en de azijn 5 minuten.

Pel intussen de sjalot en snijd hem klein.

Meng de sjalot en de melk door het gehakt.

Rol van het gehakt 10 balletjes.

Verhit de boter in een pan en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.

Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.

Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

Bak in het achtergebleven bakvet de rode kool met het kaneelpoeder en de marmelade al omscheppend 2 minuten.

Leg de gehaktballetjes op de kool en verwarm het gerecht afgedekt nog 5 minuten op laag vuur.Kook de rode kool in een pan met weinig water en de azijn 5 minuten.

Pel intussen de sjalot en snijd hem klein.

Meng de sjalot en de melk door het gehakt.

Rol van het gehakt 10 balletjes.

Verhit de boter in een pan en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.

Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.

Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

Bak in het achtergebleven bakvet de rode kool met het kaneelpoeder en de marmelade al omscheppend 2 minuten.

Leg de gehaktballetjes op de kool en verwarm het gerecht afgedekt nog 5 minuten op laag vuur.

Notities

Geef er rösti bij.