Home > Recepten

Kabeljauw met aardappels en tomatensaus, gebakken

1 kg kabeljauw in moten

10 aardappelen

500 gr uien

3 tenen knoflook

1 kopje olijfolie

zout, peper

peterselie

2 kopjes water

2 blikjes tomatenpuree

2 vleestomaten

oregano
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Aardappelgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Was de vismoten onder koud water, dep ze goed droog en schik ze in een ovenschaal.

Schil de aardappelen, was ze en snijd elke aardappel in 3-4 stukjes.

Doe hetzelfde met de uien.

Schik de stukjes aardappel en ui vervolgens rond de vismoten.

Giet de olie en de kopjes water in een schaaltje, roer er de tomatenpuree door, pers er de knoflookteentjes in uit en strooi er de oregano over.

Meng alles goed door elkaar en breng het met zout en peper op smaak.

Giet de saus over de vismoten.

Was dan de vleestomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de tomatensaus.

Strooi daar de versgehakte peterselie over.

Schuif de schaal in de oven en laat alles in 60-70 minuten gaar worden.