Home > Recepten

Viskoekjes 1

400 gr stevige, vrij droge aardappelpuree

800 gr visfilet, bijv. 400 gr kabeljauw en 400 gr zalm

boter

kruiden naar keuze

zout, peper

4 bosuitjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt wat boter in een pan, voeg zout, peper, kruiden (bijv. dille en/of koriander) toe en smoor de vis een paar minuten in de pan.

schep de vis, de gehakte bosuitjes en de aardappelpuree door elkaar en voeg zonodig nog wat zout en peper toe. vorm van deze massa op een met bakpapier beklede plaat 12 schijven van 6 cm doorsnee en 2 1/2 cm dik.

Leg er een laag bakpapier op en wikkel het geheel in huishoudfolie.

Zet de bakplaat minstens een nacht in de diepvries. Haal, als u het gerecht wilt klaarmaken, per persoon 1 schijf uit de vriezer en paneer elke schijf door ze door bloem, losgeklopt ei en dan beschuitkruimels te halen.

Bak elke schijf 2 minuten in een laagje hete olie tot ze goudbruin zijn.

Zet ze dan nog 3 kwartier in een matig warme oven om ze goed te laten ontdooien en warm te laten worden.

Notities

Serveer de schijven op een bedje gemengde sla met stukjes uitgebakken spek erdoor en met bijv. een dille/mosterdsausje.