Home > Recepten

Scholfilet in rode uien-wijnsaus

2 rode uien

1 eetlepel olie

2 dl rode wijn

2 takjes tijm

3 takjes peterselie

1 laurierblaadje

stukje schoongemaakte citroenschil

1/5 liter visbouillon

2 grote of 4 middelgrote scholfilets (totaal ca 300 gr)

4 eetlepels crème fraîche

1 theelepel gedroogde kervel

peper, zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen.

Verhit in een steelpannetje de olie en bak hierin de uien glazig.

Voeg de rode wijn, kruiden en citroenschil toe, breng alles aan de kook en laat op een laag vuur een kwartiertje koken.

Verwarm in een wijde pan de bouillon tot tegen de kook aan.

Leg de scholfilets erin en laat ze in 7 minuten gaar worden.

Vermeng in een kommetje de crème fraîche met een beetje warme wijn en schenk dit al roerend bij de rest van het wijnmengsel.

Verwijder de kruiden.

Roer de kervel erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.

Leg de vis op de borden en geef de saus erbij.