Home > Recepten

Tonijnschotel

800 gr verse tonijn

4 ansjovisfilets

1 fijngehakte grote ui

4 gepelde en in stukken gehakte tomaten

2 geplette teentjes knoflook

1 mespunt basilicum

1 bouquet garni

witte wijn

visbouillon

1 1/2 eetlepel kappertjes

grofgehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Piqueer (lardeer) het stuk tonijn met de ansjovisfilets en marineer het daarna een uur in een marinade van citroensap, olijfolie, gekneusde peperkorrels, een snufje zeezout, een gekneusd teentje knoflook en een gehakt sjalotje.

Droog de tonijn en fruit hem in olie bruin.

Voeg de ui, de tomaten, de knoflook, de basilicum en het bouquet garni toe en laat alles 20 minuten stoven.

Vul aan met een mengsel van 1/3 deel witte wijn en 2/3 deel visbouillon tot de vis bijna onder staat.

Laat het gerecht met het deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven tot de vis gaar is.



De saus:

Haal de vis uit het stoofvocht, zeef het, ontvet het, laat het inkoken en binden en maak het af met peterselie en kappertjes.