Tongfilets met Ital.gekruide groente, gegrilld |
|
8 tongfilets van 75 gr per stuk citroensap droge witte wijn zout, peper olijfolie 250 gr sperziebonen 10 groene asperges stuk courgette basilicum pasta van gedroogde tomaten (Peleponese) 1 dl runderfond |
|
BereidingOntvel de tongfilets, wrijf ze in met citroensap, besprenkel ze met witte wijn en bestrooi ze met zout en peper (uit de molen).Haal de sperziebonen af en halveer ze in de lengte. Snijd van de asperges een klein stukje af en snijd ze in stukken ter lengte van de sperziebonen. Kook ze samen 3 minuten in gezouten water. Snijd de courgette in dikke plakken en daarna in reepjes. Snijd 10 basilicumblaadjes in reepjes. Verwarm de grill voor, met het ovenrooster 10 cm eronder. Kwast de visfilets met olijfolie in. Neem het ovenrooster eruit en vet het in. Leg de visfilets erop en rooster ze 3 minuten. Keer ze dan om en rooster de tweede kant nog even. Verhit intussen in een roerbakpan wat olijfolie en verwarm hierin 4 eetlepels tomatenpasta. Schep de groenten erbij en bak ze al omscheppend 2 minuten. Roer de runderfond erbij en breng het aan de kook. Verdeel de groenten over de borden, leg de visfilets erop en garneer met wat basilicum. NotitiesLekker met brood of pasta. |
Home > Recepten