Home > Recepten

Tongfilets met botersaus, geplette

3 tongfiletjes van 75 gr

dun plakje gezouten boter

1 theelepel gemengde kruiden (diepvries of vers, peterselie, dragon, dille).

zout

dille

2 dl visfond (pot)

1 dl droge witte wijn

150 gr gezouten boter in stukjes van 30 gr
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klap per persoon 3 tongfiletjes van 75 gr dubbel en vul ze met een dun plakje gezouten boter en 1 theelepel gemengde kruiden (diepvries of vers, peterselie, dragon, dille).

Leg de filetjes in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en dille.

Schenk er 2 dl visfond (pot) en 1 dl droge witte wijn over (de vis moet net onder staan).

Dek de vis af met ingevet bakpapier en zet ze 30 minuten in een oven van 175 C.

Neem de visfilets met een vlakke bakschep uit de schaal en houd ze warm.

Laat het kookvocht tot sausdikte inkoken en klop er van het vuur af met een garde 150 gr gezouten boter in stukjes van 30 gr door.

Schep wat saus over de filetjes en doe de rest over in een warme sauskom.

Notities

Serveer de vis met kleine gekookte aardappelen en een bijzondere groente uit de zee: zee-aster of lamsoor.