Zalmforel met venkel en tomaat |
|
4 zalmforelfilets citroensap peper olijfolie 2 grote venkelknollen 1/4 liter droge witte wijn 3-4 (vlees- of tros-)tomaten olijfolie 1/2 visbouillontablet scheutje Pernod (eventueel) kervelgroen |
|
BereidingWrijf 4 zalmforelfilets in met citroensap, bestrooi ze met peper, kwast ze in met olijfolie en rooster ze.Snijd 2 grote venkelknollen in zo dun mogelijke plakken en kook die 10 minuten in 1/4 liter droge witte wijn. Snijd intussen 3-4 (vlees- of tros-)tomaten in plakken en bak die kort in wat olijfolie. Los in het kookvocht 1/2 visbouillontablet op, laat dit snel inkoken en breng (eventueel) op smaak met een scheutje Pernod. Verdeel de venkel en de tomaat over de borden, leg de vis erop en bestrooi die met kervelgroen. NotitiesServeren met krieltjes |
Home > Recepten