Home > Recepten

Zalmforel met venkel en tomaat

4 zalmforelfilets

citroensap

peper

olijfolie

2 grote venkelknollen

1/4 liter droge witte wijn

3-4 (vlees- of tros-)tomaten

olijfolie

1/2 visbouillontablet

scheutje Pernod (eventueel)

kervelgroen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf 4 zalmforelfilets in met citroensap, bestrooi ze met peper, kwast ze in met olijfolie en rooster ze.

Snijd 2 grote venkelknollen in zo dun mogelijke plakken en kook die 10 minuten in 1/4 liter droge witte wijn.

Snijd intussen 3-4 (vlees- of tros-)tomaten in plakken en bak die kort in wat olijfolie.

Los in het kookvocht 1/2 visbouillontablet op, laat dit snel inkoken en breng (eventueel) op smaak met een scheutje Pernod.

Verdeel de venkel en de tomaat over de borden, leg de vis erop en bestrooi die met kervelgroen.

Notities

Serveren met krieltjes