Home > Recepten

Mossel-eenpansgerecht

1/2 literblik gepelde tomaten

200 gr snelkookrijst

1 vleesbouillontablet

1 ui

1 pakje soepgroente

2 eetlepels boter

1 teentje knoflook

400 gr gekookte mosselen

1 theelepel tijm,

zout, peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schenk het tomatenvocht boven een zeef in een maatbeker en vul dit met water aan tot 6 dl.

Kook de rijst met het tomatenwater en het bouillontablet.

Snijd de tomaten in stukjes.

Pel en snipper de ui.

Verhit in een braadpan de boter en fruit de ui en de soepgroente ca 3 minuten.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Voeg dan de stukjes tomaat, de mosselen en de tijm toe en laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes smoren.

Schep de rijst door het groente-mosselmengsel en breng op smaak met peper en zout.