Home > Recepten

Omeletrolletjes, gevuld

500 gr aardappelen

zout

8 eetlepels koffiemelk

8 eieren (nummer 4)

4 eetlepels olijfolie

peper

boter

100 gr dungesneden achterham

fijne mosterd

1 pot ovensaus kruiden-knoflook (390 milliliter)



Variatie: Gebruik een andere soort ovensaus, bijvoorbeeld bacon-ui.

Vervang in dat geval de achterham door bacon.
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Aardappelpuree:

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met water en zout in 20 minuten gaar.

Giet ze daarna af en stamp ze tot kruim.

Meng er 2 eetlepels koffiemelk, 2 eieren en de olijfolie door, breng de puree op smaak met zout en peper en laat hem goed afkoelen.



Omeletrolletjes:

Klop in een kom 6 eieren met 6 eetlepels koffiemelk, zout en peper los.

Verhit boter in een anti-aanbak-koekenpan (doorsnee 22 cm).

Bak 4 dunne omeletten en spreid die op een werkvlak uit.

Smeer ze heel licht in met mosterd, verdeel er de plakjes achterham over en schep midden op elke omelet een dikke stevige worst' van puree.

Klap de omeletten dubbel om de puree heen en rol de gevulde omeletten tot rolletjes op.

Vet een rechthoekige ovenschotel met boter in en leg er de omeletrolletjes iets uit elkaar in.

Verwarm de oven op 200 C voor.

Strijk de ovensaus over de omeletrolletjes uit en verhit de schotel 25 minuten in het midden van de oven.

Notities

Serveer er beetgare broccoli bij (600 gr) en een in plakjes gesneden komkommer.