Home > Recepten

aardappels au gratin, kruidig

40 gr boter

40 gr bloem

1/8 liter melk

1/4 liter kippenbouillon van een tablet

1/2 dl witte wijn

peterselie, bladselderij

bieslook, dille

1 teentje knoflook

zout, peper

nootmuskaat

¾ kg aardappelen

100 gr geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.

Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en maak op smaak met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat.

Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in ruim water met zout (blancheren).

Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.

Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.

Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven (ca 200 C) en laat het gerecht in ca 45 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.