Gratin Dauphinois |
|
1 kg aardappelen (vastkokers) 1 knoflookteentje 30-40 gr boter 1/4 liter melk 1/4 liter slagroom zout, peper 50 gr geraspte Gruyère (eventueel) |
|
BereidingSchil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.Wrijf de binnenkant van een ovenschaal in met het doormidden gesneden knoflookteentje en bestrijk de bodem daarna met boter. Meng de melk met de slagroom en voeg wat zout en peper toe. Doe de aardappelplakjes in de schaal en giet het melk-roommengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 40 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven. Verwijder daarna het folie, strooi de geraspte kaas over de aardappelen en zet de schaal 10-15 minuten in de oven terug, tot de kaas is gesmolten en lichtbruin begint te kleuren. |
Home > Recepten