Bospeen met peterselieboter |
|
4 takjes peterselie 1 citroen 1 teentje knoflook 50 gr zachte boter zout, peper 1 bos bospeen plasticfolie |
|
BereidingKnip de peterselie in een kommetje fijn.Boen de citroen onder stromend water goed schoon en rasp boven de peterselie 1 theelepel gele schil van de citroen. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Roer er de boter door en breng het geheel op smaak met zout en peper (= peterselieboter). Vorm de boter in plasticfolie tot een rolletje en laat dit in de koelkast in 1 uur opstijven. Was de wortels, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm. Kook de wortels in een pan met weinig water en zout afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar. Giet ze af en doe ze over in een schaal. Snijd de peterselieboter in plakjes en leg die op de worteltjes. NotitiesServeer gebakken vis en aardappelpuree bij. |
Home > Recepten