Home > Recepten

Bospeen met peterselieboter

4 takjes peterselie

1 citroen

1 teentje knoflook

50 gr zachte boter

zout, peper

1 bos bospeen

plasticfolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Boters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Knip de peterselie in een kommetje fijn.

Boen de citroen onder stromend water goed schoon en rasp boven de peterselie 1 theelepel gele schil van de citroen.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Roer er de boter door en breng het geheel op smaak met zout en peper (= peterselieboter).

Vorm de boter in plasticfolie tot een rolletje en laat dit in de koelkast in 1 uur opstijven.

Was de wortels, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm.

Kook de wortels in een pan met weinig water en zout afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar.

Giet ze af en doe ze over in een schaal.

Snijd de peterselieboter in plakjes en leg die op de worteltjes.

Notities

Serveer gebakken vis en aardappelpuree bij.