Home > Recepten

Hopscheuten met paddestoelen

250 gr hopscheuten

water

zout

het sap van 1/2 citroen

250 gr paddestoelen (liefst wilde, maar gekweekte champignons voldoen ook)

boter

peper, zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Duits
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de verharde uiteinden van de hopscheuten, was ze snel en laat ze even uitdruipen.

Kook ze in lichtgezouten water, dat met het sap van een halve citroen is aangezuurd niet te lang, maximaal 10 minuten en laat ze uitlekken.

Snijd de paddestoelen in plakjes en bak ze in wat boter.

Smelt in een andere pan nog wat boter en roer daar de hopscheuten door.

Doe het deksel op de pan en laat de hopscheuten circa 15 minuten zachtjes smoren.

Serveer de groenten samen op een verwarmde schaal.

Notities

Geef er toast of lekker brood bij om de verrukkelijke sappen op te deppen.