Erwtjessalade |
|
450 gr versgedopte of diepvrieserwtjes 6 bleekselderijstengels 1 dl mayonaise 2 eetlepels vers citroensap 1 teentje knoflook 2 eetlepels geknipte peterselie 1 eetlepel geknipte bieslook zout, peper slabladeren (of een zakje gemengde slasoorten, bijvoorbeeld frise, gewone sla en andijvie) |
|
BereidingKook de erwtjes zachtjes 15 minuten, spoel ze koud en laat ze uitlekken.Trek de lange nerven van de bleekselderijstengels en snijd de stelen in boogjes (blancheer ze eventueel 2 minuten). Roer een sausje van de mayonaise, het citroensap, de knoflook uit de pers, de peterselie, bieslook, zout en peper. Schep de saus met de erwtjes en bleekselderij om. Leg de gewassen sla in een slaschaal en schep de erwtjessalade erop. |
Home > Recepten