Deegenvelopjes met paddestoel/ricotta/marsalasaus |
|
Voor het deeg: 200 gr bloem zout 40 gr boter 1 eidooier 1 eiwit Voor de vulling: 150 gr oesterzwammen 250 gr grotchampignons 1 gesnipperd uitje 1 teen knoflook scheutje marsala 150 gr ricotta 50 gr Parmezaanse kaas peper, zout 1 ei verse basilicum en tijm olie om te frituren Voor de saus: 1 glas marsala-wijn 1/8 liter slagroom peper, zout |
|
BereidingZeef de bloem met een snufje zout en meng de boter en de eidooier erdoor tot een soepel deeg (eventueel kunt U er een eetlepel water bij doen).Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte en steek er 8 rondjes uit met een diameter van ongeveer 12 cm (gebruik hiervoor een kommetje of iets dergelijks). Bestuif ze met bloem en leg ze, met plasticfolie ertussen, in de koelkast. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Fruit de ui en de knoflook in wat olie en bak de paddestoelen kort mee tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Blus de pan af met marsala, kook dat zachtjes in en bewaar dit. Vermeng de paddestoelen met de ricotta, de Parmezaanse kaas, peper, zout en het losgekopte ei. Breng op smaak met basilicum en tijm. Beleg de deegrondjes voor de helft met de vulling. Laat de randen vrij en bestrijk die met eiwit. Klap het deeg dubbel en druk de randen stevig aan. Ga met een vork langs de hele rand, dit maakt een mooi patroon en geeft stevigheid. Laat frituurolie heet worden (180 C) en frituur de envelopjes goudbruin in 5 minuten. Kook intussen de marsala met de slagroom in tot een dikke saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de envelopjes uitlekken en serveer ze met de saus. Notitiesgeef er gekookte broccoli of peultjes bij.Uit: 100 vegetarische toprecepten, uitgebracht ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Nederlandse Vegetariërs Bond. |
Home > Recepten