Home > Recepten

Deegenvelopjes met paddestoel/ricotta/marsalasaus

Voor het deeg:

200 gr bloem

zout

40 gr boter

1 eidooier

1 eiwit



Voor de vulling:

150 gr oesterzwammen

250 gr grotchampignons

1 gesnipperd uitje

1 teen knoflook

scheutje marsala

150 gr ricotta

50 gr Parmezaanse kaas

peper, zout

1 ei

verse basilicum en tijm

olie om te frituren



Voor de saus:

1 glas marsala-wijn

1/8 liter slagroom

peper, zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Sausjes
  • Bron: 100 vegetarische toprecepten

Bereiding

Zeef de bloem met een snufje zout en meng de boter en de eidooier erdoor tot een soepel deeg (eventueel kunt U er een eetlepel water bij doen).

Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte en steek er 8 rondjes uit met een diameter van ongeveer 12 cm (gebruik hiervoor een kommetje of iets dergelijks).

Bestuif ze met bloem en leg ze, met plasticfolie ertussen, in de koelkast.

Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.

Fruit de ui en de knoflook in wat olie en bak de paddestoelen kort mee tot ze lichtbruin zijn.

Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Blus de pan af met marsala, kook dat zachtjes in en bewaar dit.

Vermeng de paddestoelen met de ricotta, de Parmezaanse kaas, peper, zout en het losgekopte ei.

Breng op smaak met basilicum en tijm.

Beleg de deegrondjes voor de helft met de vulling.

Laat de randen vrij en bestrijk die met eiwit.

Klap het deeg dubbel en druk de randen stevig aan.

Ga met een vork langs de hele rand, dit maakt een mooi patroon en geeft stevigheid.

Laat frituurolie heet worden (180 C) en frituur de envelopjes goudbruin in 5 minuten.

Kook intussen de marsala met de slagroom in tot een dikke saus en voeg peper en zout naar smaak toe.

Laat de envelopjes uitlekken en serveer ze met de saus.

Notities

geef er gekookte broccoli of peultjes bij.



Uit: 100 vegetarische toprecepten, uitgebracht ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Nederlandse Vegetariërs Bond.