Home > Recepten

Bloemkooltaart

600 gr kruimige aardappelen

zout

1 kleine bloemkool ( 600 gr)

1 ui

3 (scharrel)eieren

3 eetlepels melk

1 eetlepel Zaanse mosterd (Huisman)

100 gr geraspte komijnekaas

peper

10 sprietjes bieslook

(2 eetlepels boter om in te vetten)

1 eetlepel bloem om te bestrooien)

een lage taartvorm met een doorsnede van 26 cm
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in vieren en was ze.

Kook ze in een grote pan met weinig water en zout in 20 minuten gaar.

Maak intussen de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was die.

Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim en zout in 15 minuten gaar.

Verwarm intussen de oven voor op 175 C of gasovenstand 3.

Pel de ui en snipper hem fijn.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter en fruit de ui hierin 5 minuten zachtjes goudbruin.

Vet de vorm in en bestrooi hem met bloem.

Giet de aardappels en de bloemkool af en pureer ze met een pureestamper.

Schep er de eieren, melk, mosterd, kaas en ui door en breng op smaak met peper.

Doe het mengsel over in de taartvorm en strijk het met de bolle kant van een eetlepel glad.

Bak de bloemkooltaart in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.

Knip de bieslook fijn en strooi die over de taart.

Notities

Serveer de taart met gemengde groene sla.