Home > Recepten

Minced chicken balls with mushrooms (dim sum)

50 g large button mushrooms

50 g kipgehakt

3 g gehakte gekookte ham

3 gram gehakte raap

2 eiwitten

10 g kookwijn

1,5 g zout

10 g maïzena

350 g bouillon
  • Omschrijving recept: Dimsum; Kipgerechten; Paddestoelgerechten; Chinees
  • Bron: Ji Zhan Koumo

Bereiding

Verwijder de steeltjes van de paddestoelen.

Doe in een pan 150 g bouillon, 3 g wijn en 1/2 g zout, breng aan de kook, doe de paddestoelen erin en kook 2 minuten.

Laat de paddestoelen uitlekken en leg op een bordje (holle kant omlaag) en besprenkel met maizena.

Mix de kip met 1/2 g zout en voeg 3 g maizena toe en meng geleidelijk met 4 g wijn.

Klop het eiwit stijf en meng met de kip tot een pasta.

Maak met een geoliede lepel balletjes van het gehakt, zo groot als de paddestoelen. Vul de paddestoelen ermee en bedek met de ham en raap.

Stoom de hapjes 1/2 uur, ze zijn gaar als de kip er roomwit uitziet.

Breng de rest van de bouillon aan de kook en verwijder eventueel schuim of ongerechtigheden. Doe de rest van de wijn en zout erbij.

Meng de rest van de maizena met 8 g water en doe in de bouillon, zodat het dikker wordt.

Giet de saus over de paddestoelen en serveer direct.