Paddestoelenpakjes, Oosters |
|
350 g bloem 2 theelepels zout 1 theelepel verse gist 2 dl warm water 150 g chinese kool 6 grote shiitakes 2 theelepels sesamolie 250 g gemalen kipfilet 1 lepel gehakte gemberwortel 1 lepel sojasaus 1 lepel oestersaus peper |
|
BereidingMeng de bloem en het zout in een kom, los de gist op inhet warme water en kneed door de bloem. Dek af met een vochtige handdoek en laat 2 uur rusten.Snijd de kool en de paddestoelen in fijne reepjes en roerbak ze samen met het kippevlees in wat sesamolie in een wok of pan. Doe er de rest van de ingredienten bij en meng goed door elkaar. Laat afkoelen. Kneed het deeg verder en verdeel het in 16 stukjes. Rol elk stukje tot een rondje van ongeveer 10 cm diameter en leg 2 tl van de vulling in het midden. Vouw de randen naar elkaar toe en knijp ze goed samen. Zet de pakjes dan omgekeerd op een stukje boterpapier en stoom ze in 15 minuten gaar. Benodigdhedenstomer |
Home > Recepten