Home > Recepten

Shiu my met varkensvlees (wontons)

4 gedroogde chinese paddestoelen

350 g varkensgehakt

75 g fijngehakte bamboescheuten

1 gehakt lente-uitje

1 eiwit

1 lepel rijstwijn of droge sherry

1 theelepel sesamolie

2 lepels maïzena

0,5 theelepel suiker

zout

peper

30 wontonvelletjes
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: Giselle Cassee

Bereiding

Week de gedroogde paddestoelen 20 minuten in wat water. Laat ze uitlekken.

Verwijder de steeltjes en hak de hoedjes fijn. Vermeng het varkensgehakt in een kom met de fijngehakte paddestoelen, bamboescheuten en lenteui, het eiwit, de rijstwijn of sherry, de sesamolie, de maizena, de suiker en wat zout en peper. Kneed alles goed door elkaar.

Verdeel het gehaktmengsel over de wontonvelletjes. Vouw de randen van het deeg rond de vulling en zet de deegranden op elkaar vast met wat water.

Leg de gevulde deegllapjes zodanig op het rekje van de stoompan dat zij elkaar niet raken. Stoom de shiu my 10 minuten bovend kokend water in de stoompan.