Home > Recepten

Wonton 1

150 g bloem

zout

250 g mager rundergehakt of halfomhalf

1 klein ui zeer fijngesneden

6 lepels gehakte groene kool of witte kool

2 lepels sojasaus

1 lepel djahé

1 lepel sherry of droge witte wijn

peper

kerrie

bloem

1 dl koud water



In plaats van de kool kan ook spinazie genomen worden. De drank moet er ook niet perse in. Vooral voor de kinderen.
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: bamseweb (Smulweb)

Bereiding

Snijd de kool heel fijn en de ui, zet alles verder klaar voor te pakken.

Zeef de bloem met 1 theelepel zout in een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet daar 1 dl. koud water in. Roer vanuit het midden water en bloem door elkaar, voeg druppelsgewijs zoveel water toe tot alle bloem is opgenomen en een stevig deeg kan worden gevormd. Maak van het deeg een ronde bal en leg deze afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Vermeng het gehakt met de ui en de zeer fijngehakte kool. Voeg aan het gehakt soja, gember, sherry, peper, kerrie en naar smaak zout toe.

Bestuif de aanrecht dun met bloem, rol daarop het deeg uit tot een zeer dunne lap en steek daaruit rondjes,

Leg op elk rondje een portie gehakt.

Maak het randje van het deeglapje nat met wat water, sla het lapje dubbel en druk de randjes met een vork stevig op elkaar, zodat je halve maantjes krijgt.

Maak het frituurvet warm, ongeveer op 180 graden. Bak ze daarin tot het mooie bruine kleur heeft.

Notities



Doe alles op een bord en serveer er sambal of zoetzure saus bij.