Home > Recepten

Poire au caramel

50 gr suiker

1 dl melk

1 dl room

tutti frutti

sinaasappelsap

1 peer per persoon
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en laat die in sinaasappelsap weken.

Verwarm, als u niet veel tijd heeft, het sinaasappelsap tot handwarm.

doe de suiker in een pan met een dikke bodem, voeg een eetlepel water toe, zet de pan op een middelhoog vuur en wacht tot de suiker is gecarameliseerd.

Wacht nog even, maar stop, voor de caramel te donker wordt.

Voeg onder voortdurend roeren langzaam de melk en de room toe.

Als de caramel nu hard wordt, blijf dan onder constant verwarmen door roeren; het lost vanzelf weer op.

Laat de caramelsaus afkoelen.

Schil de peren en snijd ze in 4 partjes.

Leg op een bord in het midden een bolletje gewelde tutti frutti en leg er (als zonnestralen) de partjes peer boven.

Schenk de caramelsaus eronder.