Home > Recepten

Bananenmousse met gember

1 banaan

1 eetlepel citroensap

¾ liter dubbeldrank mandarijn-banaan

1 zakje gelatinepoeder (13 gr)

8 eetlepels gembersiroop

1/8 liter slagroom

2 eetlepels witte basterdsuiker

20 bolletjes gember

spuitzak met grove kartelmond

Eventueel 4 takjes munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de banaan en prak hem in een diep bord fijn.

Roer er het citroensap door.

Klop in een kom de dubbeldrank en het gelatinepoeder met een handmixer in 3 minuten tot een luchtig mengsel.

Klop er de banaan en 2 eetlepels gembersiroop door.

Klop in een andere kom de slagroom met de basterdsuiker stijf.

Schep de slagroom luchtig door het bananenmengsel.

Laat de bananenmousse in de koelkast in 1 uur stijf worden.

Snijd de gemberbolletjes in waaiertjes.

Spuit op vier borden een mooie hoge toef bananenmousse.

Schenk de rest van de gembersiroop rond de toef.

Leg de gemberwaaiertjes in de siroop.

Eventueel kunt u de mousse nog garneren met een takje munt.