Home > Recepten

Perzikpudding

6 blaadjes gelatine

8 perzikhelften uit blik

100-125 gr lange vingers

4 eetlepels sinaasappellikeur

1/2 liter blanke vla

1/8 liter slagroom
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.

Laat de perzikken uitlekken en vang het nat op.

Verkruimel de lange vingers en bedruppel ze met de likeur.

Breng 1 1/2 dl van het perziknat aan de kook en los van het vuur af de blaadjes gelatine hierin op.

Laat het nat wat afkoelen en schenk er dan de blanke vla in een dun straaltje bij.

Spoel een puddingvorm om met koud water en schep de helft van de lobbige vla erin.

Verdeel de geurige koekkruimels hierover en schenk de andere helft van de vla erover.

Laat de pudding in de koelkast verder opstijven.

Stort de pudding op een schotel.

Leg de gehalveerde perzikhelften erom heen en leg een halve perzik bovenop.

Klop de slagroom met wat suiker stijf en spuit wat mooie toefjes erbij.