Home > Recepten

Tiramisu-ijs 1

2 liter roomijs

1 pak lange vingers

3-4 eetlepels koude sterke koffie

2 eetlepels Amaretto

200 gr pure chocolade

1/8 liter slagroom

1 eetlepel suiker

12 koffieboontjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het ijs zacht maar niet vloeibaar worden en roer er de koffie en de likeur door.

Doe de helft van het ijs in een met plastic beklede cakevorm en leg er de lange vingers op.

Verdeel er het resterende ijs over en vries het 2 uur in.

Smelt de chocolade au bain-marie en schenk dit over het ijs.

Laat de chocolade in de vriezer stollen.

Klop de slagroom met de suiker.

Haal het ijs voorzichtig uit de vorm.

Snijd 4 dikke plakken af en op leg die bordjes.

Garneer met slagroom, lange vinger en koffieboontjes.