Home > Recepten

Uiensoep, heldere

500 gr uien

1 l water

100 gr oude kaas

1/5 stokbrood

20 gr boter

50 gr tomatenpuree

zout, peper, peterselie en bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.

Zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan.

Voeg de tomatenpuree hieraan toe.

Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door.

Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur.

Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken.

Was en hak de peterselie en bieslook.

Snijd het stokbrood en rasp de kaas.

Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.

Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep.