Home > Recepten

Tomatensoep, gebonden

60 gr boter

70 gr bloem

1 kg soeptomaten

1 l bouillon

50 gr vermicelli

80 gr rundergehakt

30 gr tomatenpuree

zout, peper, peterselie en bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook en voeg de gewassen soeptomaten toe.

Als de bouillon met de gewassen soeptomaten een half uur heeft gekookt, zeeft u het geheel over in een andere pan.

De overgebleven tomaten hakt u fijn tot puree en u voegt de puree bij het vocht.

Zet een pannetje op met de boter en de tomatenpuree en maak hier een roux van.

Kook de vermicelli in een pannetje gaar.

Meng zout, peper en rundergehakt en rol er kleine balletjes van die u gaar kookt in het vocht van de bouillon.

Schep de roux over in een grote pan en zet deze op een laag vuur.

Voeg onder voortdurend roeren de bouillon met de gepureerde tomaten toe.

Laat de soep vervolgens een half uur zachtjes koken.

Was en hak de peterselie en bieslook.

Nadat de soep een half uur heeft gekookt, voegt u hieraan de vermicelli en soepballetjes toe.

Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.



Voeg voor het serveren de peterselie en bieslook toe.