Home > Recepten

Bloemkoolsoep 2

1 kleine bloemkool (of een halve grote)

2 blokjes vleesbouillon

150 gr champignons

ca 1/2 el zonnebloemolie

100 gr rundergehakt

snufje gemalen foelie

2 eierdooiers

flinke scheut slagroom

vers gemalen zwarte peper

gemalen nootmuskaat

2 3 el Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de bloemkool en snijd die in roosjes. Kook ze gaar in 10 minuten in 1 liter bouillon van blokjes.

Pureer de bloemkool in de keukenmachine, met de staafmixer of met de roerzeef.

Doe de puree terug in de bouillon en breng opnieuw aan de kook.

Maak het gehakt aan met zout en een mespuntje gemalen foelie, draai er balletjes vanen laat die 5 minuten zachtjes meekoken in de soep.

Bak intussen de in plakjes gesneden champignons in een scheutje zonnebloemolie en doe ze bij de soep.

Klop de eidooiers los met de room en roer door de soep (niet laten koken!)

Breng verder op smaak met vers gemalen peper, wat nootmuskaat en de Parmezaanse kaas.



Tip:

Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten bijtgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en bak ze daarna goudgeel en krokant in de koekenpan in een klontje (room)boter. Strooi er fijngehakte peterselie over en dien ze meteen op.