Home > Recepten

Knoflooksoep met aardappelballetjes

6 aardappelen van gemiddelde grootte, gepeld en in vieren gesneden

1 kleine, fijngehakte ui

1/2 tl zout

2 losgeklopte eidooiers

1/4 l olijfolie

zout

zwarte peper

3 el bloem

fijngehakte peterselie of fijngehakte koriander, of azijn
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen en de ui in water met zout tot de aardappelen zacht zijn.

Giet ze af, bewaar het kookvocht en druk de aardappelen door een pureeknijper of zeef.

Meng de knoflook, zout en eidooiers goed door elkaar.

Voeg geleidelijk de olie toe, onder voortdurend kloppen.

Roer de gepureerde aardappelen erdoor en zet 1 1/2 dl van dit mengsel apart.

Voeg de rest van het aardappel-knoflookmengsel aan het bewaarde kookvocht toe en meng goed.

Breng op smaak met zout en peper.

Meng het apart gehouden aardappel-knoflookmengsel met de bloem, voeg indien nodig wat meer bloem toe, zodat kleine balletjes gevormd kunnen worden.

Breng de soep weer aan de kook, voeg de balletjes toe en laat de soep nog vijf minuten trekken.

Garneer met fijngehakte peterselie of koriander.



Of: breng op smaak met een beetje azijn.