Home > Recepten

Uienroomsoep

300 gr uien

2 kleine sjalotten

25 gr boter

1 1/2 el bloem

2 3 tl mosterd

6 dl koude bouillon (van tablet)

3 oude witte boterhammen

3 lente uitjes

25 gr kruidenboter

1 1/2 dl slagroom

peper

(1 el gehakte peterselie)
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien en sjalotten.

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de uien en sjalot zacht en glazig, zonder te kleuren.

Roe de bloem en mosterd erdoor en laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen.

Roer voorzichtig de bouillon erdoor en breng het geheel al roerend aan de kook.

Laat de soep 25 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef.

Snijd de korsten van de boterhammen en snijd ze in blokjes.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.

Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes rondom bruin.

Breng intussen de soep aan de kook, roer de room erdoor en breng hem op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over 4 borden of kommen en schep de broodblokjes met lente-uitjes op de soep.

Bestrooi eventueel met gehakte peterselie.