Home > Recepten

Bleekselderijsoep (Zuppa di sedani)

1/2 struik bleekselderij

1 aardappel

25 gr boter

1/2 l vleesbouillon

1/4 rode paprika

koffieroom

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.

Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.

Verhit de boter in een pan en fruit de bleeekselderij en aardappel even aan.

Voeg de bouillon toe en kook de soep in ca 20 minuten zachtjes gaar.

Snijd de paprika in flinterdunne stukjes.

Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en maak hem op smaak met een scheutje koffieroom, zout en peper. Roer de paprikastukjes door de soep.

Notities

Serveer de soep met knapperballetjes.