Home > Recepten

Krabsoep 1

3 el olie

1 gesnipperde ui

1 uitgeperst teentje knoflook

300 gr krabvlees (blik)

3 ontvelde, grofgesneden tomaten

1 el gemengde gedroogde kruiden, (tijm, marjolein, bieslook)

enkele draadjes saffraan

1 blaadje laurier

zout, peper

1 el fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Schaaldiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereiding:

Verhit in een grote pan de olie en bak daarin de ui en knoflook ± 4 minuten zachtjes.

Voeg de krab toe en roerbak ± 2 minuten.

Voeg de tomaat toe en roerbak ± 1 minuut.

Wrijf de kruiden en saffraan in een vijzel fijn en doe dit met het laurierblad, het krabmengsel en 1 l water bij soep.

Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar ± 10 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.

Verwijden het laurierblad.

Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met peterselie.

Notities

Serveer met geroosterd brood en rouille.