Krabsoep 1 |
|
3 el olie 1 gesnipperde ui 1 uitgeperst teentje knoflook 300 gr krabvlees (blik) 3 ontvelde, grofgesneden tomaten 1 el gemengde gedroogde kruiden, (tijm, marjolein, bieslook) enkele draadjes saffraan 1 blaadje laurier zout, peper 1 el fijngesneden peterselie |
|
BereidingBereiding:Verhit in een grote pan de olie en bak daarin de ui en knoflook ± 4 minuten zachtjes. Voeg de krab toe en roerbak ± 2 minuten. Voeg de tomaat toe en roerbak ± 1 minuut. Wrijf de kruiden en saffraan in een vijzel fijn en doe dit met het laurierblad, het krabmengsel en 1 l water bij soep. Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar ± 10 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken. Verwijden het laurierblad. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met peterselie. NotitiesServeer met geroosterd brood en rouille. |
Home > Recepten