Home > Recepten

Avocado-roomsoep, koude

2 geschilde avocado's

1/8 l slagroom

3 el citroensap

1/2 el olie

2 lente-uitjes in ringetjes van +- 1 cm

1 el korianderzaadjes

1 dl witte wijn

7 1/2 dl kippenbouillon

150 gr Hollandse garnalen

2 el fijngehakte korianderblaadjes

zout, peper

dunne reepjes citroenschil
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer het vruchtvlees van de avocado's.

Roer de slagroom en het citroensap erdoor.

Bak in de olie de lente-uitjes met de korianderzaadjes ± 4 minuten.

Schenk de wijn erbij, roer de aanbaksels los en laat de alcohol verdampen.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

Roer van het vuur af de avocadopuree, garnalen en fijngehakte koriander erdoor.

Laten afkoelen.

Garneer de soep met reepjes citroenschil.

Notities

Geef er sneetjes stokbrood met knoflookrouille bij.

Eet u de soep zonder rouille, maak de soep dan wat pittiger met tabasco.