Home > Recepten

Maderasaus 1

1 grote ui

1 teentje knoflook

2 uitgeperste sinaasappels

sap van 1/2 citroen

snufje zout

snufje cayennepeper

5 dl bouillon (van blokje)

100 gr boter

100 gr bloem

1 dl (koffie)room

1 dl madera

1 el geraspte sinaasappelschil
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de ui zeer fijn en laat deze samen met het uitgeperste teentje knoflook lichtgeel kleuren in de boter.

Voeg de bloem toe, laat deze kleuren en maak dan met de bouillon een gladde gebonden saus.

Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappel- en citroensap, zout en een snufje cayennepeper toe.

Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

Blijf roeren om aanzetten te voorkomen.

Maak de saus dan af met room en madera en laat haar nog even doorpruttelen.