Kip-smoorpot |
|
400 gr kipfilet peper, zout, nootmuskaat 60 gr boter 1 gesnipperde ui 150 gr sperziebonen 150 gr worteltjes 1 kleine bloemkool 150 gr doperwten 1 dl room 3 eetlepels bloem peterselie |
|
BereidingBestrooi de kipfilets met peper, zout en nootmuskaat en snijd ze in stukjes.Fruit de ui. Breek de bonen en voeg ze bij de ui. Voeg het vlees toe en laat alles zacht smoren. Was de worteltjes, snijd ze in plakjes en doe ze in de pan. Snijd de bloemkool in stukken en doe ook die in de pan. Doe er zo nodig wat water bij en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de doperwten toe. Meng de room en de bloem in een pannetje en schenk er het kookvocht uit de pan bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, roer de saus erdoor en warm alles nog even goed door. Garneer het gerecht bij het serveren met peterselie. |
Home > Recepten