Home > Recepten

Palmmerg met gerookte zalm

1 klein blikje palmmerg

3 el wijnazijn

2 el olie

2 el droge witte wijn

8 dunne plakjes gerookte zalm

1 el fijngesneden truffels (mag ook weggelaten worden)

4 el mayonaise

2 afgestreken tl paprikapoeder

1 kleine tl tabasco

1 el gehakte groene paprika en evenveel gehakte rode paprika

1 el fijngehakte bieslook

1 el gehakte rode biet

2 el kaviaar (of gekleurde viskuit)

2 el zure room

1 kleine tl suiker
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de inhoud van het blikje palmmerg goed uitlekken.

Maak een mengsel van 1 eetlepel azijn, de olie en de wijn, giet dit over de stukjes palmmerg en laat het 30 minuten intrekken (dek de schaal goed af).

Laat daarna de stukjes palmmerg opnieuw uitlekken en omwikkel ze vervolgens met plakjes zalm.

Leg de 'rolletjes' op een schaal en bestrooi ze met fijngesneden truffels.

Maak een mengsel van de overige ingredienten en zet dit als saus in een apart schaaltje op tafel.