Home > Recepten

Zalmmousse 1

1 blikje (440 gr) roze zalm

3 el mayonaise

2 el yoghurt

1 el ui (geraspt of sap)

1 el fijngehakte kappertjes

1 el worchestershiresauce

4 druppels tabasco

peper naar smaak

1 el citroensap

3 blaadjes gelatine

1 el fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de zalm uitlekken en verwijder ongerechtigheden als graat en velletjes.

Maak de uitgelekte zalm zeer fijn.

Voeg alle overige ingredienten behalve de gelatine toe en meng dit goed.

Week de gelatine een paar minuten in koud water, knijp uit en smelt hem op een laag vuur in een pannetje in een bodempje water.

Roer de gelatine vervolgens goed door de zalm-mousse.

Doe de zalm-mousse in n of meer decoratieve schaaltjes of kommetjes.

Laat opstijven in de koelkast en garneer met schijfjes citroen, een toefje peterselie, komkommer en radijsjes.

Notities

Serveer met geroosterd brood en/ of stokbrood.