Home > Recepten

Pasta-kipsalade

1 struikje broccoli (+- 400 gr)

zout, peper

250 gr torchietti (Buitoni)

2 eieren

1 gerookte kipfilet

50 gr rauwe ham

3 el Culinaise (Gouda's Glorie)

1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml)

1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries)

20 sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Salades; Deegwaren; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de broccoli in roosjes (stronkjes worden niet gebruikt), kook ze in weinig water met zout ± 5 minuten en giet ze daarna af.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen.

Kook de eieren in ± 10 minuten hard, laat ze schrikken en snijd ze in partjes.

Snijd de kip in stukjes.

Verwijder van de ham het vet en snijd die in smalle reepjes.

Roer de culinaise, yoghurt en kruiden tot een sausje.

Breng op smaak met zout en peper.

Schep in een schaal de pasta, broccoli, kip en ham door elkaar.

Schep het sausje erop en garneer met ei.

Knip de bieslook erboven.