Kip-garnalensalade met gember, lauw |
|
100 gr kipfilet in reepjes 1/2 groene kool 1 1/2 el ketjap 1 1/2 el wijnazijn 1 el sherry 1/2 el gembersiroop klein teentje knoflook 125 gr champignons in plakjes 1 el olie klein stukje gember, geraspt 1/2 rode paprika in blokjes 125 gr gepelde garnalen Ook te combineren met kruidensaus: Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 tl citroensap en roer er 3 el fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door.. |
|
BereidingKook de kipfilet in water met zout in ± 10 minuten gaar.Verwijder de buitenste donkere bladeren van de kool en snijd de rest in dunne reepjes. Maak een sausje van de ketjap, azijn, sherry, gembersiroop en uitgeperste knoflook, verwarm dit even en schenk het over de champignons. Verhit de olie in een braadpan of wok, bak de gember ± 1 minuten en bak de reepjes kool omscheppend ± 5 minuten mee. Snijd de gare kipfilet in reepjes. Vermeng de kool, paprika, garnalen, kipfilet, champignons en het sausje en laat dit ± 10 minuten afkoelen. Ook te combineren met kruidensaus: Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 tl citroensap en roer er 3 el fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door.. NotitiesServeer met boerenbrood. |
Home > Recepten