Home > Recepten

Kip-garnalensalade met gember, lauw

100 gr kipfilet in reepjes

1/2 groene kool

1 1/2 el ketjap

1 1/2 el wijnazijn

1 el sherry

1/2 el gembersiroop

klein teentje knoflook

125 gr champignons in plakjes

1 el olie

klein stukje gember, geraspt

1/2 rode paprika in blokjes

125 gr gepelde garnalen



Ook te combineren met kruidensaus:

Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 tl citroensap en roer er 3 el fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door..
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Garnalengerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kipfilet in water met zout in ± 10 minuten gaar.

Verwijder de buitenste donkere bladeren van de kool en snijd de rest in dunne reepjes.

Maak een sausje van de ketjap, azijn, sherry, gembersiroop en uitgeperste knoflook, verwarm dit even en schenk het over de champignons.

Verhit de olie in een braadpan of wok, bak de gember ± 1 minuten en bak de reepjes kool omscheppend ± 5 minuten mee.

Snijd de gare kipfilet in reepjes.

Vermeng de kool, paprika, garnalen, kipfilet, champignons en het sausje en laat dit ± 10 minuten afkoelen.



Ook te combineren met kruidensaus:

Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 tl citroensap en roer er 3 el fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door..

Notities

Serveer met boerenbrood.