Home > Recepten

Ei-kruidenmoussesoesjes

150 gr boter

zout

peper

tabasco

50 gr bloem

8 eieren

bieslook

peterselie

2 bekertjes crème fraîche
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden voor en vet de bakplaat in.

Meng 1 dl water, 50 gr boter en een snufje zout in een pan.

Laat op laag vuur de boter smelten en roer de bloem erdoor.

Blijf roeren tot de deegbol van de pan loslaat.

Neem de pan van het vuur.

Meng met een mixer 2 eieren n voor n door het deeg.

Klop nog 5 minuten tot het deeg glanst.

Schep met 2 theelepeltjes 24 bergjes deeg op de bakplaat, 2 cm van elkaar.

Bak de soesjes in het midden van de oven in 12 minuten gaar en goudgeel.

Neem ze van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Kook d eieren hard, pel ze, laat ze afkoelen en snijd er 2 in plakjes voor de garnering.

Prak de rest van de eieren heel fijn.

Knip de peterselie en bieslook fijn.

Klop de crème fraîche met de mixer fijn.

Klop 100 gr boter romig.

Voeg de eieren, crème fraîche, bieslook, peterselie, zout, peper en enkele druppels tabasco toe.

Meng alles goed door elkaar en zet het tot het gebruik afgedekt in de koelkast.

Halveer de soesjes overdwars.

Schep in de onderste helft 2 theelepels eikruidenmousse en zet de kapjes er weer op.

Schep kleine toefjes mousse op de soesjes.

Garneer met plakjes ei en de rest van de peterselie en bieslook.