Home > Recepten

Ovenschotel met tonijn

1 courgette

1 venkelknol

3 sjalotjes

boter naar smaak

zout en peper naar smaak

250 gr witte en wilde rijst

6 eieren

300 gr zilveruitjes

200 gr tonijn op water (blik)

1 dl koffiemelk
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes.

Maak de venkel en de sjalotjes schoon en snijd ze eveneens in kleine stukjes.

Roerbak de courgettes, venkel en sjalotjes in 1 eetlepel boter gedurende 5 minuten.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Kook 4 eieren hard in 10 minuten.

Spoel de zilveruitjes in een zeef af onder de stromende kraan en laat ze uitlekken.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel die in stukjes.

Klop 2 eieren los met de koffiemelk en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Beboter een glazen ovenschaal.

Schep het groentemengsel door de rijst.

Schep de tonijn en de zilveruitjes door elkaar.

Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

Doe de helft van het rijstmengsel in de schaal en strijk het glad.

Leg de plakjes ei erop en bestrooi met zout en peper.

Leg het tonijnmengsel erop en dek het geheel af met de rest van de rijst.

Strijk de bovenkant glad en giet de met koffiemelk losgeklopte eieren erover.

Dek de schaal af en zet het 35 minuten in het midden van de oven.