Home > Recepten

Kiprollade 1

1 rode paprika

1 sjalotje

1 takje peterselie

250 gr kipfilet

400 gr kalfsgehakt

1 ei

paneermeel

kerriepoeder

zout en peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Kalfsvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper het sjalotje, hak de peterselie fijn en splits het ei (houd het eiwit apart).

Haal de kipfilet door het opgeklopte eiwit en wentel hem door de peterselie.

Meng het gehakt met het sjalotje, de eidooier, paneermeel, kerrie, peper en zout tot een homogene massa.

Neem een ruim vel bakpapier en spreid hierop een laag gehakt van 1 cm dik en iets groter dan de kipfilet uit.

Leg de kipfilet in het midden en verdeel de rest van het gehakt over de filet.

Vorm de massa nu (met natte handen) tot een broodmodel en doe dit in een vorm.

Dek de vorm met aluminiumfolie af en plaats het gehaktbrood in een voorverwarmde oven.

Bak het op ca 180 graden C. in ± 3 kwartier gaar.

Neem het brood dan uit de oven en laat het afgedekt nog gedurende 15 minuten nagaren.

Leg de in plakken van 1,5 cm dikte gesneden kiprollade op een serveerschaal, die fraai met een rand van rode paprika-snippers kan worden versierd.q

Notities

Serveer het gerecht met groenten naar keuze en aardappelkroketjes.