Home > Recepten

Kipschnitzel

4 kipfilets van 100 gr

zout

peper

1 ei

1/2 el citroensap

paneermeel

125 gr boter

4 schijfjes citroen (uitgetand)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de kipfilets met zout en peper en laat dit 5 minuten intrekken.

Klop het ei met een halve eetlepel water en het citroensap los.

Wentel de kipfilets door het paneermeel, vervolgens door het ei en weer door het paneermeel.

Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim begint weg te trekken en leg de kipfilets erin.

Til de filets DIRECT op om de boter eronder te laten lopen en bak de kipfilets in 6 minuten per kant lichtbruin.

Schik ze op een voorverwarmde schaal en leg op elke kipschnitzel een schijfje citroen.

Schenk wat water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los.

Geef de jus er apart bij.