Kipragoût 1 |
|
1 braadkip 50 gr boter 12 witte uitjes 2 afgestreken el Soubry bloem 1 l witte wijn 1/2 l bouillon of water zout peper een kruidenbosje 2 teentjes knoflook 1 mespunt suiker 12 vleesballetjes (150 gr runder- of kalfsgehakt, vermengd met 1 verkruimelde beschuit, 1 of 2 eieren, zout en peper), die in kokend gezouten water zijn gaar gekookt 2 eierdooiers, vermengd met 1 dl room en ge-evaporeerde volle melk het sap van 1/2 citroen |
|
BereidingSnijd de kip in 8-10 stukken en braad die samen met de uien in de boter lichtbruin; bestrooi ze met de bloem, laat die lichtbruin worden, voeg de wijn en de bouillon toe en kruid het geheel.Laat de kip 40 minuten in de toegedekte pan sudderen op laag vuur. Neem de stukken kip dan uit de pan en schik ze op een voorverwarmde schotel. Leg er de uien en de vleesballetjes omheen. Overgiet het geheel met de saus, die met de eieren en de room is gebonden. NotitiesDien op met rijst (op creoolse wijze gekookt en al of niet met champignons vermengd). |
Home > Recepten