Home > Recepten

Kippastei

300 gr (volkoren)meel

180 gr boter, croma of becel voor bakken en braden

1 1/2 dl water

tijm

zout

75 gr wortel

40 gr ui

40 gr champignons

75 gr broccoli

150 gr gaar kipfilet

2 dl melk

30 gr bloem

2 el witte wijn
  • Omschrijving recept: Pâté's; Kipgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed het meel, 150 gr boter en 1 1/2 dl water samen met een snufje tijm en wat zout tot een samenhangend geheel.

Laat het deeg afgedekt met plastic folie ca 30 minuten rusten.

Snijd de wortel, ui en champignons in dunne plakjes, de broccoli in kleine roosjes en de kipfilet in stukjes.

Smelt 30 gr boter, voeg 30 gr bloem toe en roer het glad.

Voeg de melk toe en roer het geheel tot een iets gebonden saus.

Doe hierin alle groenten, het vlees en de wijn.

Maak de ragoût eventueel op smaak met peper en zout.

Bekleed een springvorm (van ca 20 cm doorsnee) met 2/3 van het deeg.

Vul de vorm met de kip-groenteragoût.

Dek het geheel af met de rest van het deeg.

Bak de pastei in het midden van een voorverwarmde oven van 200 C gedurende 1 uur.